Ilse M. Kuiken AA RB

ACCOUNTANT / DIRECTIE

De dagelijkse leiding van Kuiken Accountancy is in handen van Ilse Kuiken. Zij is werkzaam als accountant en register belastingadviseur. Met een duidelijke en gerichte aanpak komt zij voor het beste advies voor de cliënt.

Bert van 't Veld

Relatiebeheerder

Bert is goed op de hoogte van alle producten en diensten van Kuiken Accountancy. Hij voelt goed de behoeften van de klanten aan en kan dat goed vertalen naar een duidelijk advies.

Jolande Schinkel

Administratief

Jolande werkt op ons  kantoor en is veelzijdig in administratieve taken. Kasboeken, journaaloverzichten en financiële verantwoordingen kennen voor haar geen geheimen.

Maarten Evers

ADMINISTRATIEF

Maarten is administratief medewerker die in een rap tempo administraties verwerkt met oog voor detail. Naast deze functie houdt hij zich bezig met alle randzaken die ons allen het werk makkelijker maakt.

Ons kantoor

In 2000 is Ilse Kuiken samen met haar vader Kees gestart met Kuiken Accountancy. Inmiddels is ons bedrijf met vijf medewerkers, uitgegroeid tot een betrouwbare sparringpartner voor iedere MKB ondernemer. De omvang van ons kantoor houden we bewust kleinschalig. Zo weten we altijd wat er speelt bij onze klanten, en kunnen we op een persoonlijke, betrokken manier met al hun vragen omgaan. Dat past ons goed. Wij willen graag een kantoor zijn waar ondernemers zich direct welkom voelen. Waar vragen snel en correct worden beantwoord, in heldere taal.

Compleet dienstenpakket

Ondernemers kunnen bij Kuiken Accountancy terecht voor ondersteuning en advies op tal van bedrijfsfronten. Onze mensen zijn helemaal thuis in de financiële wereld. Die kennis en ervaring, gecombineerd met een uitgebreid netwerk, zorgen ervoor dat we een vrijwel compleet dienstenpakket aanbieden. Natuurlijk verlenen wij diensten op het gebied van accountancy, administratie en belastingtechnische aangelegenheden. Maar u kunt ons ook inschakelen voor bijvoorbeeld salarisverwerking, financiële planning en begeleiding bij uw ondernemingskeuzes.

Onze werkwijze, samen met u

Als ondernemer heeft u het vrijwel alle dagen razend druk. Dat zult u als geen ander (h)erkennen. Bent u net bezig met een belangrijke klus, komt er weer wat tussendoor. Of u direct ‘even’ een reactie wilt geven … Op welk vakgebied het ook is: u lijkt overal verstand van te moeten hebben. Ondoenlijk, natuurlijk. Bovendien: u wilt die randzaken misschien wel helemaal niet op uw bord krijgen. U heeft de handen al vol genoeg aan uw eigen bedrijf. Aan Kuiken Accountancy heeft u een betrouwbare bondgenoot voor al uw ondernemerszaken. Iemand die u open en persoonlijk tegemoet treedt. Ondersteuning nodig? Behoefte aan advies? Even telefonisch klankborden? Waar u ook mee worstelt: u kunt altijd op ons rekenen. Of het nu een omvangrijke klus betreft, of een spoedje tussendoor. Wij staan aan uw zijde, als ondernemer naast ondernemer. Het doel? U zo zorgeloos mogelijk laten ondernemen. Met rust, overzicht en de zekerheid dat uw zaken tot in detail zijn geregeld.

Ons netwerk

Wetten en regels die bijna dagelijks lijken te veranderen. Een turbulente markt. Ontwikkelingen en trends. Allemaal zaken die u kopzorgen kunnen geven. En waarop u – het liefst gisteren – adequaat en snel moet antwoorden.
De medewerkers van Kuiken Accountancy volgt die veranderingen op de voet. We willen u immers tijdig en correct kunnen adviseren als dat nodig blijkt. Een sterk netwerk is daarbij onontbeerlijk. We hebben de afgelopen jaren dan ook goede externe relaties opgebouwd met onder meer notarissen, advocaten en softwareleveranciers. Daarnaast werken we samen met grote, specialistische organisaties die al die verschillende takken van sport van a tot z beheersen.

Kuiken Accountancy is aangesloten bij:

  • de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), die de kwaliteit van onze beroepsuitoefening bevordert en bewaakt
  • Erkend RB kantoor bij Register Belastingadviseurs
  • Extendum, dé brancheorganisatie voor accountantskantoren in het MKB

Waarom een accountant?

Een accountant is specialist op financieel-administratief gebied. Hij of zij verricht controles en kent alle fijne kneepjes van de belastingwetgeving. Dit maakt hem of haar tot dé adviseur en vertrouwenspersoon van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Wat doet een accountant precies?

De accountant verzamelt en controleert uw financiële informatie. Hij of zij bekijkt of de jaarrekening van uw bedrijf een juist en volledig beeld geeft van de financiële stand van zaken. Als dat het geval is, geeft de accountant een accountantsverklaring af. Deze verklaring is interessant voor bijvoorbeeld aandeelhouders van uw bedrijf. Het geeft hen een duidelijk overzicht van hoe er het afgelopen jaar met hun geld is gewerkt. Maar ook als u krediet- en subsidieaanvragen doet bij een financiële instelling, is een accountantsverklaring vereist. In die verklaring zit ook direct het grote verschil tussen een administratiekantoor en een accountantskantoor: alleen een accountantskantoor heeft de bevoegdheid om een accountantsverklaring af te geven.

Duidelijk verhaal. Maar is een accountant niet met nog veel meer zaken bezig?

Ja! En dat brengt ons bij een andere (en misschien wel meest interessante) taak voor de accountant: het ondersteunen van de ondernemer bij het bepalen van beleid. De accountant geeft de financiële en fiscale consequenties van het beleid overzichtelijk weer. Voor u als ondernemer is die informatie heel belangrijk. U kunt beoordelen hoe uw bedrijf ervoor staat en of bijvoorbeeld een investering of nieuw ingeslagen koers verantwoord is.

En verder?

U kunt een accountant ook raadplegen bij financieel-administratieve adviesopdrachten, overnames, opvolging, start of beëindiging van uw bedrijf. Hij of zij voorziet u van fiscale, economische, sociale en juridische adviezen. Daarnaast kan een accountant bijvoorbeeld managementondersteuning of advisering bij automatiseringsvraagstukken geven.

Hoe houdt een accountant zijn vakkennis op peil?

Na afronding van de opleiding en het praktijkgedeelte is een accountant zeker niet klaar met studeren. Een accountant is verplicht om zijn of haar kennis jaarlijks up-to-date te houden. Ieder jaar moet de accountant een vastgesteld aantal PE-punten halen (PE staat voor Permanente Educatie).

De kracht van een sterk netwerk

Wetten en regels die bijna dagelijks lijken te veranderen. Een turbulente markt. Ontwikkelingen en trends. Allemaal zaken die u kopzorgen kunnen geven. En waarop u – het liefst gisteren – adequaat en snel moet antwoorden. Kuiken Accountancy volgt die veranderingen op de voet. We willen u immers tijdig en correct kunnen adviseren als dat nodig blijkt. Een sterk netwerk is daarbij onontbeerlijk. We hebben de afgelopen jaren dan ook goede externe relaties opgebouwd met onder meer notarissen, advocaten en softwareleveranciers. Daarnaast werken we samen met grote, specialistische organisaties die al die verschillende takken van sport van a tot z beheersen.

Kuiken Accountancy is aangesloten bij:

de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), die de kwaliteit van onze beroepsuitoefening bevordert en bewaakt

Extendum, dé brancheorganisatie voor accountantskantoren in het MKB

 

Deze lidmaatschappen verzekeren u ervan dat de kwaliteit van onze diensten blijvend is gewaarborgd. En dat wij u op vrijwel alle bedrijfsgebieden van dienst kunnen zijn. Zelfs voor zeer ingewikkelde ondernemersvraagstukken bent u bij ons aan het juiste adres.